Concursul de pictură #ArtăPentruEducație

Ediția a II-a, București 2022

Copii și tineri care își găsesc calea prin pictură

49 de copii și tineri cu vârste între 7-18 ani participă la cea de-a doua ediție a concursului de pictură #ArtăPentruEducație, care se derulează la București în perioada februarie – martie 2022. Concursul este dedicat copiilor și tinerilor care provin din medii defavorizate și pune în joc patru premii și patru mini-granturi pentru proiecte de implicare în comunitate.

Inițiat în 2021, concursul își propune să crească interesul pentru pictură, să promoveze pictura ca metodă de dezvoltare personală și să stimuleze dezvoltarea abilităților de viață și implicarea în comunitate în rândul copiilor și tinerilor din medii defavorizate. Aceștia provin din familii vulnerabile, numeroase, care se confruntă cu lipsa unui venit stabil, condiții precare de locuit și un mediu de viață nesănătos. De cele mai multe ori sunt afectați de fenomenul violenței în familie, izolare și marginalizare socială și riscă să părăsească timpuriu școala, educația nefiind o prioritate. Concursul vine în întâmpinarea acestor situații, oferind contextul și mijloacele pentru stimularea creativității copiilor și dezvoltarea lor personală și socială.

Prima ediție a concursului a avut loc la Iași, cu 59 de copii și tineri provenind din 9 asociații și centre. Aceștia au pictat despre pasiunile pe care le au și cum se pot transforma acestea într-o meserie, care să îi ajute să își construiască un viitor. Cei 5 câștigători, premiați pe 22 septembrie la Iași, au primit pe lângă premiu și o donație pentru a dezvolta o mini-acțiune împreună cu colegii lor, prin care să îmbunătățească ceva în comunitatea sau centrul lor.

Cea de-a doua ediție are ca temă primăvara, atmosfera și bucuria pe care aceasta le aduce. Cei 49 de copii și tineri participanți provin din 6 asociații și centre din București, Bacău și județul Vâlcea. Având la dispoziție câte un kit de pictură, aceștia au realizat fiecare câte o lucrare în perioada 11-18 februarie; urmează jurizarea, în paralel cu votul publicului pe Facebook, iar pe 7 martie sunt anunțați și premiați câștigătorii la București, în cadrul unui eveniment ce va găzdui licitația lucrărilor.

Cele 6 asociații, centre și fundații înscrise în concurs sunt:

  • Fundația Sf. Dimitrie București – Centrul pentru Educație și Sprijin Comunitar
  • SOS Satele Copiilor Romania București
  • Asociația CONIL București
  • Asociația AIDE Rm. Vâlcea, cu Scoala Gimnazială Comuna Pesceana, Scoala Gimnazială Prundeni, Școala Gimnazială Mădulari și Școala Gimnazială Păușești-Măglași
  • Centrul de zi Mozaic de la Fundația de Sprijin Comunitar Bacău
  • Clubul Copiilor Drăgășani

Câștigătorii celor 4 premii primesc pe lângă premiul în sine și o sponsorizare în valoare de 1,300 lei pentru a dezvolta o mini-acțiune împreună cu colegii lor, prin care să îmbunătățească ceva în comunitatea sau centrul lor în perioada martie – aprilie. Lucrările finaliste vor fi expuse în cadrul evenimentului și vor putea fi licitate de către invitați, sumele strânse fiind donate mini-acțiunilor. În plus, toți cei 49 de copii și tineri participanți vor primi cadouri și diplome de participare.

Vă invităm să votați online pentru votul publicului în perioada 25 februarie – 4 martie în albumul foto disponibil pe pagina noastră de Facebook, AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *