O seară de poveste – concert de colinde

Inainte de toate sa nu uitam sa fim oameni si prin ceea ce facem sa multumim pentru ceea ce avem.

Evenimentul caritabil – Concert de colinde din seara de 8 decembrie de la Biblioteca Centrala Universitara ”Mihai Eminescu”, a fost o seara de multumire pentru toti cei care ne-au onorat cu prezenta si au sustinut alaturi de noi de-a lungul acestui an cele doua cauze ale Asociatiei Positive Mind & Action:

  • Terapia pentru copiii cu Sindrom Downpentru a-i ajuta sa se integreze mai usor in societate si de a le crea un mediu propice pentru educatie.
  • Sprijinirea copiilor din familii defavorizatefara posibilitati financiare pentru achizitionarea de materiale didacticesa ajunga sa fie participanti activi in societate si sa aibe o educatie completa care sa le asigure o cariera corespunzatoare potentialului lor.

In momentul in care am inceput sa punem bazele acestui proiect – Concert de colinde, din fondurile obtinute in urma sponsorizarilor, dispuneam doar de suma de 16.000 de lei. Astfel, am luat legatura cu Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, una dintre cele mai cunoscute fundatii de servicii sociale din Iasi, prin prisma campaniilor de strangere de fonduri realizate si cea mai implicata in viata sociala a comunitatii iesene si am hotarat sa directionam suma anterior mentionata in doua directii, catre:

  • 4 copii cu Sindrom Down(beneficiari ai Fundatiei Bethany) pentru o perioada de terapie de 3 luni. Costul lunar pentru terapia unui copil fiind de 500 lei (500 lei x 3 luni x 4 copii = 000 lei).
  • 5 copii din familii devaforizate pentru a-si putea continua studiile

Cei 5 copii cu rezultate peste medie la scoala provin din familii cu o situatie financiara precara si urmeaza studiile la scoala din Liteni – Iasi. Cu un cost de 2.000 lei/an un copil va putea participa la activitati de dezvoltare persoanala, orientare profesionala, va merge in vizita la companii din domenii diverse, toate pentru a fi capabil sa faca cele mai bune alegeri pentru viitorul sau. Costul total fiind de 10.000 lei pentru cei 5 copii.

Seara de poveste a fost deschisa de catre Alex (un baiat de 9 ani cu autism, beneficiar al Fundatiei Bethany) cu un recital la pian, urmata de Corul Ihos si Corul Mira care prin maiestria vocilor lor si prin colinde traditionale romanesti, precum O ce veste minunata, Linu-I lin, Colo-n sus, Noi umblam si colindam, ne-au condus pe taramul magic al lunii decembrie, spre insemnatatea profunda a Craciunului si spre dorinta de a contribui la bucuria celor apropiati.

Din generozitatea clientilor Expert Mind (BENAZA, DENKA DOORS, NEXTGEN SOLUTIONS, EDUCONSULT PROFESIONAL, OL NETWORKS, MLYSTAR, NETWORK DEVELOPMENT & TELECOMMUNICATIONS, CRISTRANS CONSTRUCT, RIJT CO, US CONSULTING, FABRICA DE GUST, LEONTI COMPANY, ELVETIC, DUNA FERT, NSM CIVIL ENGINEERING, DIREKT LTD, DIDAN EXPERT, NTF INTERNATIONAL, GLOBAL SERVICES DEVELOPMENT, ACENTRIA CONSULTING, ADM PUB, POLIROM PACKING) sponsorizarile pentru Asociatia Positive Mind &Action au ajuns pana la suma de 25.203 lei din momentul promovarii evenimentului si pana in seara de 8 decembrie, din bilete vandute s-a strans suma de 4.030 lei (pretul unui bilet fiind de 25 lei) si s-au facut donatii in urne in valoare de 1.723 lei.

Motiv de mare bucurie atat pentru noi cat si pentru beneficiarii Fundatiei Bethany catre care va fi redirectionata suma de 46.956 lei,  deoarece terapia celor 4 copii cu sindromul Down va fi prelungita de la 3 la 12 luni iar pe langa cei 5 bursieri vom mai putea sustine datorita generozitatii dumneavoastra inca 7 copii din familii defavorizate sa isi continuie studiile. Astfel, vom sustine terapia pentru o perioada de 12 luni pentru cei 4 copii cu sindormul Down si 12 copii din familii defavorizate pentru o perioada de 1 an de zile. Datorita tuturor celor care ati incurajat cauzele pe care le sustinem obiectivul initial a crescut frumos si se masoara in bucuria de pe chipul copiilor beneficiari.

Magia exista si e in mainile noastre, a tuturor celor care ne “incapatanam” prin gesture mici sa demonstram ca putem contribui la o lume mai buna si putem schimba ceva pentru ca “Noi nu asteptam sa se intample! Facem sa se intample”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *